Free

1120 援膠女郎 | 小蝶

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

SNA Studio VR

安麗街18號達利廣場1203室

沙田, 新界

Hong Kong

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

我諗攝影會嘅歷史當中從來都唔會有同類嘅活動,有啲似太空人踏上月球嘅第一步。在之前的Nier:Automata系列中,我哋去搵唔同嘅人扮演一個機械公仔,當時我都諗:會唔會有一日我哋用機械公仔去扮演返唔同嘅人呢?

矽膠人型,今天的細緻已經發展到足以去創作攝影作品,同時亦係一個攝影練習嘅好夥伴,但係始終成本都非常之貴。攝影會係一個眾籌嘅地方,如果我哋成功「邀請」到一位回來,似乎都係一件幾有趣嘅事。

小蝶:EXDOLL最高峰作品,不同的主人有不同的用途,但在我們這裡她只會有一個職責,就是作為影光練習的模特兒,提升大眾的攝影技巧。

為什麼不用真人練燈?簡單地說,新人收費平甚至免費,但不要期望她擺到你想要的POSE(當然你也不能觸教),請一個經驗的,因為成本高的關係,慢慢試燈是做不到,因為每分每秒你也在付費。要一個懂得攞出你理想POSE的模特兒,又要慢慢地給你練習、思考。今天難以找到,偶有找到的,但你的練習不會一次成長,當你的作品給人看到,那位你找來的新人就成為新星,練習?要付費喇!

11月20日這個活動定嘅日子並唔係一個唯一嘅日子,只是一個預設。今次其實是一次眾籌,參加眾籌嘅兄弟每一位都有兩次免費拍攝嘅機會,而日後所有練燈的活動,都會得到半價。因為如果成功邀請,我們就會有好多練習影光嘅日子(請不到MODEL的日子),相信小蝶會令大家在影樓打燈嘅技術方面會有好大嘅進步。

每一位贊助嘅朋友,除了這一個晚上還可以免費參加之後的一次活動。若這一晚你們沒有時間出席,報名時請選擇,你會得到兩次免費參加嘅票。


日期: 1120日(星期日)
時間:晚上7:00至9:30 (之後飯局)
地點:SNA Studio VR

贊助:港幣$300 (人齊才需入數)
目標:40人(目標金額:$12,000)

贊助入數辦法: (人齊才通知入數)

  • 7-ELEVN入數(入$300

  • 初次報名的朋友請向我們查詢銀行及7-11的入數辦法。(查詢 WeChat ID: bigtree0427)

  • 歡迎使用贊助券

注意:*本活動乃SNA SOCIETY會員聯誼活動,謝絕非會員之參觀或探訪。本活動並非收費活動,會員之贊助為本會運作經費,憑贊助証明參與是次的免費聯誼活動。活動參加者包括攝影朋友、模特兒或其他相關會員皆自由參加及離開,活動之內容隨本會安排而更改而不必另行通知,會員贊助經費後可自行決定是否定出席活動,義務而非責任地通知該活動的主辦人即可。

Share with friends

Date and Time

Location

SNA Studio VR

安麗街18號達利廣場1203室

沙田, 新界

Hong Kong

View Map

Save This Event

Event Saved